Euroopa Fotogalvaanilise Tööstuse Assotsiatsioon usub, et poliitikakujundajad peavad pöörama rohkem tähelepanu akusalvestussüsteemidele kui päikeseenergiasüsteemidele täiendavale tehnoloogiale. Euroopa Fotogalvaanilise Tööstuse Assotsiatsioon juhtis tähelepanu sellele, et Pariisi lepingu kliimaeesmärkide saavutamiseks ja võimaluseks piirata globaalset soojenemist 1,5 °C-ni, peab 2030. aasta riikliku energia kliimakava (NECP) eesmärk päikeseenergia seadmete kasutuselevõtuks rohkem kui kahekordistama. Akuenergia salvestamissüsteemil on suur potentsiaal puhta energia integreerimisel. 

Walburga Hemetsberger ütles: "Päikeseseadmete ja energia salvestamise ühendamine on võti, et saavutada kliimaneutraalsus ELis 2050. aastaks.+ladustamisprojektid tagavad kodudele ja kodumajapidamistele usaldusväärsed, puhtad ja kulukad-efektiivne energia. Riiklikud poliitikakujundajad peavad seda tohutut potentsiaali tunnustama ja kaaluma riiklike energia- ja kliimakavade läbivaatamisel rohkem hajutatud energiasalvestussüsteemide kasutuselevõttu." 

Mõned olemasolevad poliitikaraamistikud Euroopas edendavad aktiivselt akuhoidlate kasutamist, näiteks Madalmaade netomõõtmise poliitika. Samuti tuleks toetada lähenemisviise, mis võimendavad akusalvestust, et mängida elektrisüsteemis suuremat rolli, nagu virtuaalsed elektrijaamad.